Megszökött egy kőhidai rab péntek délelőtt

Bejegyzés ideje: 2018-01-12 18:05:59

A 37 éves férfi, aki a Sopronkőhidai Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottja volt, január 12-én délelőtt - eddig tisztázatlan körülmények között - szökött meg. A börtön foglalkoztatási programjában részt vevő rab pénteken munkavégzésének helyszínéről tűnt el. Jakab István körözését a Soproni Rendőrkapitányság rendelte el. Öt embert azonnali hatállyal felfüggesztettek beosztásából a fogolyszökés miatt. Egyébként épp év elején változott a parancsnok személye, amikor Soczó László büntetés-végrehajtási ezredes lett a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön parancsnoka.

 

A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a szökést követően azonnal a helyszínre ment és tájékozódott az eset körülményeiről. A belső vizsgálat elsődleges megállapításai alapján a személyi állomány több tagjának felelőssége is felmerült. A fegyelmi eljárás lefolytatását a BVOP magához vonta. Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, országos parancsnok a börtön területén működő gazdasági társaság biztonsági vezetőjét, továbbá három munkáltatási felügyelőt és egy biztonsági felügyelőt azonnali hatállyal felfüggesztette beosztásából. A fogvatartottat a büntetés-végrehajtás és a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi.

Jakab István 168 centiméter magas, kopasz, rövidre nyírt körszakállt visel. Eltűnésekor szürke felső és barna nadrág volt rajta.

 

Egy korábbi és egy frissebb kép áll rendelkezésre róla (kattints a nagyításhoz!):

 

 


A rendőrség kéri, hogy aki a szökött rab tartózkodási helyével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Soproni Rendőrkapitányságon, illetve névtelensége megőrzése mellett hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-96-417-329 hívószámon, a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámát, illetve a 112 központi segélyhívót.

(mti, police.hu)

http://sopron.e-cafe.hu/rovidurl/936
Kiegészítések:
Beküldés ideje:  2018-01-13 08:35:41
A Készenléti Rendőrség járőrei a férfit 2018. január 13-án 1 óra 28 perckor Sopronban elfogták, előállítása folyamatban van. A lakossági bejelentéseket a rendőrség ezúton is köszöni.
Hozzászólások:
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
e-Cafe 1.7.1