The Blues Brothers – The Hungarian Show

Bejegyzés ideje: 2018-04-28 11:51:57

Lassan véget ér a Petőfi Színház zenés évadja, melynek utolsó premierje a Blues Brothers volt. A darab számos előnnyel rendelkezik, ami egy zenés produkciót színvonalassá tehet. Kár, hogy nem áll össze egésszé az előadás.

 

A televízióban jelenleg is megtekinthető az 1980-as film, melyre építkeztek az alkotók. Londonban pedig most is fut a musical változat, tehát nem egy elfeledett dologról van szó. Aki Sopronban kíváncsi a Blues testvérekre, látványban itt is olyan színvonalú show-t kap, mely bárhol megállná a helyét. A énekesek, az élő zenekar, a táncosok is mind profi teljesítményt nyújtanak.

 

Ha csupán a külsőségeket nézzük, nem lehet okunk panaszra. A többszintes díszlet, a neonfényekkel kiemelt színpad és a 40 robotlámpa igazi bulihangulatba varázsolja a nézőt. A bevezető kisfilmről ezt már nem tudjuk elmondani, ahogy az animáció sem korunk büszkesége. De inkább úgy fogalmaznánk, éles a kontraszt, ha például a kellékként megjelenő valódi oldalkocsis motorkerékpárral állítjuk szembe őket.

 

A szereplőket sem hagyhatjuk ki a felsorolásból. Feke Pál és Serbán Attila alakítja az egymással évődő testvérpárt. Két tehetséges előadóról van szó, akiket szinte végig a színpadon láthatunk. Jól hozzák az eredeti karaktereket szerepükben és énekük is kifogástalan. Ahogy az őket „üldöző” dupla szereposztás szerinti Tóth Vera és Jónás Andrea is hibátlan. Kár, hogy csupán epizódokra tűnnek fel a 2x40 perces tartam során. A Sopron Balett dekoratív táncosai látványos jelmezeket kaptak és koreográfiájuk is jól sikerült. Ugyanakkor néha csupán biodíszletre korlátozódik a szerepük, ami a zenekar bemutatásánál érezhető a leginkább. Kár, mert egyénileg is tehetséges táncosokról van szó. Itt jegyeznénk meg, hogy a pár héttel korábban szintén Sopronban látható Cabaret vendégelőadásának tánckara sokkal jobban tudott egységes hatást kelteni ugyanezeken a deszkákon.

 

A zenészek és a vokalisták sincsenek elrejtve a szemünk elől, néha már kicsinek is érződik a soproni teátrum színpadja. Lényegében egy teljes értékű koncertet nyújtanak a nézőknek. Viszont nem tehetnek ők sem róla, hogy ezek a közismert számok magyarul egyszerűen kevésbé működnek. Ez különösen jól megfigyelhető, amikor az eredeti angol szöveget is hallhatjuk. Így viszont, ami marad és összekötné az egész produkciót, az a történet. Sajnos itt teljesít a leggyengébben az előadás. Érdemesebb ezért inkább egy magyar nyelvű világsláger-válogatásként tekinteni rá, ez esetben nagyszerű élményekkel gazdagodhatunk és nem marad hiányérzet bennünk.

http://sopron.e-cafe.hu/rovidurl/940
Hozzászólások:
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
e-Cafe 1.7.1