Véget ért a jubileumát ünneplő VOLT

Bejegyzés ideje: 2017-07-02 21:52:02

“6 nap alatt majd’ 160 ezren fordultak meg a 25. Telekom VOLT Fesztiválon, ahol is ki kellett tenni a “teltház” táblát: a Linkin Park ünnepi koncertje 45000 vendéget vonzott, de majdnem ugyanennyien vettek részt a zárónapi koncerteken is. Sopronban és környékén hónapok óta nem lehetett szállást találni, ma már a VOLT a régió legjelentősebb turisztikai eseménye, ahová Magyarország minden pontjáról és külföldről is érkeznek vendégek. A fesztivál nyitónapján rendezett Petőfi Zenei Díj gála a vártnál is nagyobb sikerrel és milliós nézettséggel zajlott.” – mondta el Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapítója. 

“Annál nagyobb ajándékot nehéz lett volna elképzelni, minthogy a Linkin Park éppen a 25. Telekom VOLT Fesztiválon adja első, magyarországi koncertjét. A Csillagok Városaprojekt keretében idén öt világsztárnak adtunk át közterületi székeket, amelyek ezentúl Sopron utcáit díszitik: a Linkin Park mellett Martin Garrix, Ellie Goulding, az Imagine Dragons és a Pendulum csapata büszkélkedhet azzal, hogy nyomot hagytak Sopronban. Ugyancsak a város utcáit díszíti ezentúl az a SOPRON felirat is, amelyet neves kortárs művészek alkottak a VOLT ideje alatt” – tette hozzá Fülöp Zoltán, a VOLT másik főszervezője.

A VOLT Fesztivál bejáratánál embermagasságú betűkből álló Sopron installációt a fesztivál ideje alatt hat képzőművész festette egyedivé: 

S-Ef Zámbó István (Trabant, OTP Junior- Petőfi színpad tervezője, "Csillagok Városa" székek alkotója) 
O-Magyarósi Éva ( Sopron színpad tervezője) 
P-Szurcsik József 
R-Töttös Kata 
O-Wahorn András 
N-Verebélyi Diána (a Petőfi Zenei Díj tervezője) 

A felirat Sopron központi helyszínén kap majd helyet a fesztivál ideje után. Addig is nézz szét facebookos galériáinkban az idei fesztivál képeiért!

 

http://sopron.e-cafe.hu/rovidurl/919
Hozzászólások:
A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges!
e-Cafe 1.7.1